Home » Ontkalker

Ontkalker

Een ontkalker zorgt ervoor dat hard water verleden tijd is. De ontkalker werkt op basis van ionenwisseling. Bij het ontharden van water gebruikt de ontkalker een hars dat bestaat uit miljoenen bolletjes, welke zich in een cilinder bevinden, waar het harde water doorheen stroomt. De ontkalker zorgt ervoor dat de harde ionen worden omgewisseld met zachte natriumionen. Zo maakt de ontkalker het water zacht.

Regeneratie

Door de wisselwerking tussen de ionen raken de bolletjes in de ontkalker langzaam verzadigd met de harde ionen. Wanneer het verzadigingspunt is bereikt wordt er automatisch een oplossing van regeneratiezout aangemaakt, waarmee de harscilinder wordt schoongespoeld. Zo blijft de ontkalker altijd in werking en blijft het water zacht.

Waarom een ontkalker?

Een ontkalker maakt het water zacht en zacht water is beter voor onder meer apparaten en producten die met het water in aanraking komen. Daarnaast zorgt zacht water, dat door de ontkalker verkregen wordt, voor een betere oplossing van zeep en schoonmaakmiddelen in het water.


Interessant? Deel deze pagina